ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΜΙΔΑ: Δώστε τώρα λύση για τα κενά ακίνητα!

00:01 - 21 Ιουλ 2014 | Οικονομία
ΠΟΜΙΔΑ: Δώστε τώρα λύση για τα κενά ακίνητα!
Απογοήτευση σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων.

Και αυτό γιατί δεν δόθηκε, τελικώς, λύση στο ακανθώδες θέμα της φορολόγησης των κενών ακινήτων, τα οποία έχουν την ίδια επιβάρυνση με τα ενοικιασμένα ή τα ιδιοχρησιμοποιούμενα!

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, το υπουργείο Οικονομικών "δεν είπε κουβέντα" για την "ταμπακιέρα" και ειδικότερα για το αίτημα μείωσης κατά 50% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) στα κενά κτίσματα, τα οποία ούτως ή άλλως δεν αποφέρουν κανένα έσοδο.

Η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ακινήτων υπενθυμίζει ότι με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος και περιουσίας, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει, πλέον, την πλήρη εικόνα όχι μόνο για τα δηλούμενα εισοδήματα αλλά και για όλα τα κτίσματα που δηλώθηκαν ως κενά και παραμένουν ξενοίκιαστα και αχρησιμοποίητα.

akinita5

"Η μείωση του φόρου σε επίπεδα ανεκτά για τους φορολογούμενους δεν αποτελεί μόνο ζήτημα κοινωνικής και φορολογικής δικαιοσύνης, αλλά επιπλέον θα εξασφαλίσει αυξημένη εισπραξιμότητα του νέου φόρου", υπογραμμίζει.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για το Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ), που περιλαμβάνεται στην τροπολογία, σημειώνει ότι βρίσκεται στη "σωστή κατεύθυνση", ωστόσο, προσθέτει ότι αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες οικοπέδων συγκεκριμένων περιοχών.

Τέλος, για τις υπόλοιπες διατάξεις, επισημαίνει ότι, απλώς, ρυθμίζουν διαδικαστικά και διοικητικής φύσης θέματα σε σχέση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.

.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:23 - 20 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.