ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιγότερα στους δικαστικούς με νέα απόφαση του Μισθοδικείου

20:29 - 09 Νοε 2006 | Οικονομία
Περιπλέκεται το επίμαχο θέμα των αυξήσεων στις αποδοχές των δικαστικών, ύστερα από δεύτερη απόφαση του Μισθοδικείου, που αναμένεται να δημοσιευθεί εντός των ημερών.

Συγκεκριμένα, με τη νέα απόφαση, που ελήφθη με διαφορά μίας ψήφου (5 – 4) και με διαφορετική σύνθεση, μετά από σύσκεψη, περιορίζονται οι σχετικές αυξήσεις σε σχέση με την χθεσινή απόφαση του ιδίου δικαστηρίου, καθώς κρίνεται ότι ως βάση υπολογισμού των αυξήσεων αυτών πρέπει να τεθούν οι αποδοχές του γενικού διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, που ανέρχονται στα 9.000 ευρώ.

Έτσι, οι αποδοχές του γενικού διευθυντή εξομοιώνονται με αυτές του αρεοπαγίτη και του συμβούλου Επικρατείας, που είναι 4.864 ευρώ, ενώ «ρυθμίζονται» αναλόγως οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών των άλλων βαθμών. Έτσι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, θα πρέπει να λάβουν μικρότερη αύξηση οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των τριών ανωτάτων δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι με την προχθεσινή απόφαση του Μισθοδικείου, εξομοιώνονται οι αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, που ανέρχονται στα 10.271 ευρώ.

Ταυτόχρονα, το Μισθοδικείο ζητάει με την απόφασή του από το υπουργείο Οικονομικών να του σταλούν συγκριτικά στοιχεία, ώστε να λάβει οριστική απόφαση.

Σημειώνεται πάντως ότι το θέμα περιπλέκεται, εφόσον τελικά εκδοθούν από το Μισθοδικείο διαφορετικές αποφάσεις, με διαφορετικές συνθέσεις, καθώς δεν υπάρχει νομοθετική και συνταγματική πρόβλεψη για το ποιο δικαστήριο πρέπει να επιλύσει τη διαφορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.