ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακατάσχετο λογαριασμών; Την ταλαιπωρία δεν τη γλιτώνουμε...

10:53 - 30 Ιουλ 2014 | Οικονομία
Πιο πολύπλοκη αποδείχθηκε στην πρεμιέρα της η διαδικασία του ακατάσχετου λογαριασμού για τους πολίτες. Κι αυτό γιατί η ηλεκτρονική εφαρμογή της γγ Δημοσίων Εσόδων, στην οποία οι φορολογούμενοι μπορούν να δηλώνουν το λογαριασμό που θέλουν να προστατεύσουν από κατάσχεση (έως του ποσού των 1.500 ευρώ) δεν αρκεί για να μας γλιτώσει από τον κόπο να μπουμε στην ουρά της τράπεζας προκειμένου να δηλώσουμε το λογαριασμό μας.

Σύμφωνα με Τα Νέα , αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν ενταχθεί όλες οι τράπεζες στο σύστημα και άρα δεν μπορούν να ενημερωθούν για τη δήλωση του φορολογούμενου στο Taxis.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι για να είναι βέβαιος κάποιος ότι η εφορία και οι τράπεζες δεν θα «σηκώσουν» τα χρήματα από ένα συγκεκριμένο λογαριασμό, εκτός από την ηλεκτρονική δήλωση στο Taxis, θα πρέπει να επισκεφθεί και την τράπεζα, έχοντας στο χέρι (τυπωμένη) την ηλεκτρονική αίτηση.

Όπως επισημαίνεται αρμοδίως, η ταλαιπωρία αυτή είναι προσωρινή, καθώς η υποχρέωση υποβολής του αποδεικτικού ηλεκτρονικής αίτησης προστασίας του λογαριασμού στις τράπεζες θα γίνεται μέχρι να ενταχθούν πλήρως στο σύστημα όλες οι τράπεζες.

http://static1.trikalanews.gr/assets/media/PICTURES/2012/gr03/46701.jpg

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.