ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παζάρια για το "Ελ. Βενιζέλος" κυβέρνησης - PSP fund - Προς πώληση το 30% από το Δημόσιο

00:01 - 07 Αυγ 2014 | Οικονομία
Παζάρια για το "Ελ. Βενιζέλος" κυβέρνησης - PSP fund - Προς πώληση το 30% από το Δημόσιο
Show me the money και το PSP το κάνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο στην Ελλάδα.

Το εν λόγω fund θεωρείται ως έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην Ελλάδα εν μέσω της κρίσης. Την ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελληνική οικονομία ήρθε να την επιβεβαιώσει προσωπικά χθες ο νέος διευθύνων σύμβουλος του fund κ. Robert Peck (σ.σ. νέος,  διότι ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από ένα μήνα) συναντώντας τον καθ’ ύλην αρμόδιο υφυπουργό για τις επενδύσεις και παλαιό «συνάδελφό» του, αφού είχε διατελέσει ως διαχειριστής στη Fidelity κ. Νότη Μηταράκη.   

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των κ.κ. Peck και Μηταράκη ήταν το τι θα κάνει το Ελληνικό Δημόσιο τελικά με το ποσοστό που διαθέτει στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριο Βενιζέλος. Οι Καναδοί έχουν αποκτήσει το 40%, μέσα από καραμπόλες μετά την πώληση του ποσοστού της Hochtief και πλέον εκφράζουν ανοιχτά το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του ποσοστού του Δημοσίου. Οι πληροφορίες του «R» αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και εν προκειμένω το ΤΑΙΠΕΔ που χειρίζεται την υπόθεση σκοπεύει να πουλήσει ποσοστό περί το 30% και όχι το σύνολο της συμμετοχής του που ανέρχεται στο 55%.  

 

Σημειωτέον, ότι στις αρχές Ιουλίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων Chongqing Zhang σε συνάντηση που είχε κινέζικη επιχειρηματική αντιπροσωπεία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μηταράκη επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κινέζικης πλευράς για την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 

Ο κ. Zhang  είχε τονίσει μάλιστα ότι πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας μια σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη.

Πάντως, το PSP αποτελεί τον δεύτερο μεγαλομέτοχο στο αεροδρόμιο της Αθήνας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τέθηκε από τους Καναδούς το «δικαίωμα προτίμησης», λόγω της ισχυρής θέσης που κατέχει στην εταιρεία. Πάντως, η κυβέρνηση κινεί κανονικά τις διαδικασίες, διεξαγωγής διαγωνισμού για την πώληση μέρους ή όλης της συμμετοχής της.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 07 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.