ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ: Στα 69 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο - Στο 37% έπεσε ο καθαρός δανεισμός

11:21 - 07 Αυγ 2014 | Οικονομία
ΟΤΕ: Στα 69 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο α' εξάμηνο - Στο 37% έπεσε ο καθαρός δανεισμός
Αύξηση της κερδοφορίας και παράλληλα μείωση του καθαρού δανεισμού ανακοίνωσε ο όμιλος ΟΤΕ κατά το α' εξάμηνο της χρήσης.

Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι φθάνοντας τα 69 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο EBITDA ενισχύθηκε κατά 130 μονάδες. Και αυτά παρά το γεγονός ότι ο κύκλος εργασιών κατέγραψε μικρή πτώση 2,8%, στα 1,97 δισ ευρώ.
Ο Καθαρός δανεισμός του ομίλου στο ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 37% στο 1,5 δισ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ σχολίασε σχετικά: «Και το Β’ τρίμηνο της χρονιάς, παρουσιάσαμε καλά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τα περιθώρια κερδοφορίας EBITDA και τα καθαρά μας κέρδη, παρά την επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και τον έντονο ανταγωνισμό. Στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, ο ΟΤΕ κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στις υπηρεσίες ευρυζωνικότητας και τηλεόρασης, ενώ περιόρισε περαιτέρω την απώλεια γραμμών στο τρίμηνο. Ως αποτέλεσμα της συνεχούςέμφασης που δίνουμε στη συγκράτηση του κόστους, η κερδοφορία στη σταθερή τηλεφωνία παρουσίασενέα σημαντική βελτίωση».

Και συνέχισε: «Όπως αναμέναμε, οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου επανήλθαν στα επιθυμητά επίπεδα το δεύτερο τρίμηνο. Ενισχύουμε διαρκώς τη χρηματοοικονομική μας ευελιξία, ενώ μετά το τέλος του Β’ τριμήνου μειώσαμε ακόμη περισσότερο το κόστος δανεισμού μέσω μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης έκδοσης ομολόγων. Επιταχύνουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, ώστε να διασφαλίσουμε την ξεκάθαρη υπεροχή των προϊόντων μας στη σταθερή και την κινητή τηλεφωνία. Οι δυναμικές μας επιδόσεις στην αγορά, παρά την επιβαλλόμενη διαφορά στις τιμές των προϊόντων στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, επιβεβαιώνoυν ξεκάθαρα τη στρατηγική μας, η οποία θα συνεχίσει να στηρίζει τα έσοδά και την κερδοφορία μας για το υπόλοιπο έτος και μακροπρόθεσμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.