ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται "καμπάνες" για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

00:01 - 18 Αυγ 2014 | Οικονομία
Έρχονται "καμπάνες" για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων
"Τελειώνουν τα ψέματα" για τους τουλάχιστον 600 χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Και αυτό γιατί μπορεί να μην έχουν σταλεί ακόμη- ένα χρόνο μετά την  εξαγγελία του ΥΠΟΙΚ για το σχετικό "σαφάρι"- τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τους "ξέχασαν"... Απλώς έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων.

 

Από δω και πέρα, όμως, "σφίγγει ο κλοιός" για όσους αδυνατούν να πληρώσουν ασφάλιστρα, είτε αρνούνται να το πράξουν, είτε απλώς αμελούν. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών θα τους στείλει ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους γνωστοποιεί ότι επιβαρύνονται με πρόστιμα τα οποία αν δεν πληρώσουν, θα τους επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις.  Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να καταβάλουν παράβολο υπέρ του Δημοσίου για ανασφάλιστο όχημα, το οποίο έχει κόστος 250 ευρώ.

 

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων και αδειών από 10 μέρες μέχρι και για τρία χρόνια, με τις βαρύτερες ποινές να προβλέπονται για όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα ή υποτροπιάζουν.

 

Επιπλέον, προβλέπεται και ποινική μεταχείριση, με φυλάκιση δύο μηνών.

 

Να σημειωθεί ότι το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ για τα επιβατικά και σε 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

 

Πριν από λίγο καιρό τα ανασφάλιστα οχήματα και δίκυκλα ήταν ακόμα περισσότερα, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε και η κατάσταση έχει βελτιωθεί, λόγω των εντατικών ελέγχων της Τροχαίας.

anasfalist170814

Τελευταία τροποποίηση στις 00:52 - 18 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.