ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΦΙΑ: Πόσες δόσεις δίνει περιθώριο στην κυβέρνηση η... ΕΛΣΤΑΤ

00:01 - 18 Αυγ 2014 | Οικονομία
ΕΝΦΙΑ: Πόσες δόσεις δίνει περιθώριο στην κυβέρνηση η... ΕΛΣΤΑΤ
Μετά τη θερινή ραστώνη του Αυγούστου έρχονται τα δύσκολα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αρχής γενομένης από τον ΕΝΦΙΑ και τις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν με νομοθετική παρέμβαση, όταν ξεκινήσει το τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής, στις 2 Σεπτεμβρίου.

Όπως μετέδωσε το Mega, προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου είναι η λήψη αποφάσεων για τον αριθμό των δόσεων εξόφλησης του φόρου, με οδηγό την απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ, για το πόσες δόσεις μπορούν να πληρωθούν εντός του 2015, αλλά να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο φάκελος με τις απαντήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ, βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης. Όπως αναφέρεται θα είναι τουλάχιστον έξι οι δόσεις, με παράθυρο για περισσότερες δόσεις.

 

Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι πέρα από την απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ, καθοριστικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων για τον αριθμό των δόσεων, θα παίξει η στάση των ελεγκτών της τρόικας.

 

Εν τω μεταξύ, οι οδηγίες που έχουν πάρει οι υπηρεσίες είναι να αποφευχθούν λάθη και αστοχίες στην επανεκκαθάριση του φόρου, όπου αυτή απαιτείται.

 

Η πρώτη φάση τις διόρθωσης του ΕΝΦΙΑ θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου και θα ληφθεί υπόψη το ευνοϊκότερο σύστημα για τους υπόχρεους.

 

Η δεύτερη φάση διορθώσεων θα διαρκέσει έως το τέλος Νοεμβρίου και θα γίνει με ευθύνη των φορολογούμενων οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 χωρίς πρόστιμα.

 

Στην φάση αυτή θα πρέπει να γίνουν διορθώσεις σε λάθη που επηρεάζουν τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, κυρίως σε αγροτεμάχια στην περιφέρεια.

aenfi170814

Τελευταία τροποποίηση στις 09:07 - 18 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.