ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία

09:52 - 19 Αυγ 2014 | Οικονομία
Κρίσιμη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για τις εξαγωγές προς τη Ρωσία
Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και απόγνωση σε χιλιάδες παραγωγούς προκαλούν οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές.

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιείται κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υφυπουργό κ. Δ. Κούρκουλα.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών, καθώς και εκπρόσωποι παραγωγικών και εξαγωγικών φορέων.

Επί τάπητος θα τεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης νέων αγορών για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Τη Δευτέρα, ο κ. Κούρκουλας, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ωστόσο, ανέφερε με νόημα ότι τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Κρίσεων δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ποσό που θα διαθέσει η ΕΕ για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια θα αγγίξει τα 30 εκατ. ευρώ

Σημειώνεται ότι σήμερα εκπρόσωποι ροδακινοπαραγωγών από τη Βόρεια Ελλάδα κατευθύνονται στην Αθήνα, όπου την Τρίτη αναμένεται να έχουν συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών το πρωί, του Αγροτικής Ανάπτυξης το μεσημέρι, και με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:06 - 19 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.