ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Σε λίγες ημέρες οι ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια

17:21 - 22 Αυγ 2014 | Οικονομία
Στουρνάρας: Σε λίγες ημέρες οι ρυθμίσεις για τα "κόκκινα" δάνεια
Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα επιλογών αναφορικά με τον τρόπο διευθέτησης των χρεών τους προς τις τράπεζες, σύμφωνα με το νέο επικαιροποιημένο Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα.

Ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τον νέο Κώδικα αναφέροντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιηθεί.

 

Η Κεντρική Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει προσχέδιο του Κώδικα Δεοντολογίας στα τέλη Μαρτίου το οποίο και επικαιροποίησε μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τις τράπεζες και τις ενώσεις καταναλωτών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Κώδικας θα προβλέπει πλήθος επιλογών για τη ρύθμιση δανείων. Εναλλακτικά θα προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου του μη εξυπηρετούμενου δανείου, τη μείωση περιθωρίου κέρδους της τράπεζας από το εν λόγω δάνειο, την αλλαγή του τύπου του επιτοκίου χωρίς πέναλτι, την αντικατάσταση του παλαιού δάνειου με νέο, την μεταβίβαση του μη εξυπηρετούμενου δάνειου σε άλλη τράπεζα, κ.ά.

 

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές που μετείχαν στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ- Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Χρήστος Πρωτόππαπας και Δημήτρης Καρύδης- ζήτησαν από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, να διασφαλιστούν οι δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων.

 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν από τον Γιάννη Στουρνάρα να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες και να μην χάνει ο κόσμος τις κατοικίες του. Παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος τους για το θέμα των κόκκινων δανείων δίνοντας έμφαση στα δάνεια νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων, ενώ την προσεχή Τρίτη θα υπάρξει νέο ραντεβού των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια που έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο ρύθμισης για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 22 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.