ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία ENI - KOGAS για τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου

12:50 - 24 Αυγ 2014 | Οικονομία
Κύπρος: Διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία ENI - KOGAS για τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου
Κρίσιμες αποφάσεις για την κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Υγροποίησης Φυσικού Αερίου, θα λάβει το επόμενο διάστημα η κυπριακή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, την Παρασκευή, η ομάδα που ήδη έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Noble Energy/Delek Drilling/Avner Oil Exploration, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ιταλοκορεάτικη κοινοπραξία, η οποία είναι ανάδοχος των "οικοπέδων" 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και με την γαλλική Total E&P Cyprus, ανάδοχο των "οικοπέδων" 10 και 11, για τις συμφωνίες που απαιτούνται σχετικά με το έργο στο Βασιλικό (στην επαρχία Λάρνακας, περίπου στο μέσο της νότιας πλευρά του νησιού).

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", οι διαπραγματεύσεις με τις Noble - Delek ίσως έχουν δυσοίωνες προοπτικές, ωστόσο οι προθέσεις τους θα ξεκαθαρίσουν μέσα στον Σεπτέμβριο, οπότε έχει οριστεί ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος ώστε εφόσον μετά τις πρώτες γεωτρήσεις επιβεβαιωθούν οι ελάχιστες αναμενόμενες ποσότητες φυσικού αερίου να ξεκινήσει η κατασκευή του σταθμού.

Σημειώνεται, τέλος ότι ΕΝΙ και KOGAS, μετά και την ολοκλήρωση των δισδιάστατων και των τρισδιάστατων σεισμογραφικών ερευνών στα θαλάσσια "οικόπεδα" 2, 3 και 9 καθώς και την επιστημονική επεξεργασία των δεδομένων, έχουν εντοπίσει συνολικά 10 δυνητικά κοιτάσματα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:57 - 24 Αυγ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.