ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο "πάει" η φοιτητική ζωή;- Το κόστος των σπιτιών ανά περιοχή

09:36 - 28 Αυγ 2014 | Οικονομία
Πόσο "πάει" η φοιτητική ζωή;- Το κόστος των σπιτιών ανά περιοχή
Στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, κυμαίνονται σε γενικές γραμμές και φέτος, οι τιμές των ενοικίων για τις φοιτητικές κατοικίες ανά την Ελλάδα.

Από 120 ευρώ μέχρι και τα 350 κυμαίνονται οι τιμές για μία γκαρσονιέρα στις φοιτητικές πόλεις ανά την Ελλάδα, ανάλογα βέβαια και με την περιοχή, αφού SOS φοιτητουπόλεις και περιοχές -όπως η Θεσσαλονίκη ή το Κολωνάκι- μπορεί να κοστολογούν μια γκαρσονιέρα πολύ περισσότερο. Ωστόσο, μετά το σημείο των καιρών με την πτώση στα ενοίκια, πλέον οι μεσίτες αντιμετωπίζουν κι άλλο ένα... φαινόμενο- αυτό των γονιών που αντί να ενοικιάσουν, αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες των 5.000 ή 7.000 ευρώ, προκειμένου  να αγοράσουν τις γκαρσονιέρες για τα παιδιά τους. 

Άλλωστε, στις "χρυσές" εποχές της εγχώριας κτηματαγοράς, την περίοδο κατά την οποία τα στεγαστικά δάνεια προσφέρονταν αφειδώς από τις τράπεζες, η αγορά ενός μικρού σπιτιού, ήταν σύνηθες φαινόμενο. Οι περισσότεροι γονείς πλήρωναν τη δόση του στεγαστικού, αντί του ενοικίου και στο τέλος τους έμενε και το σπίτι, κάτι που πλέον δεν είναι και τόσο σύνηθες, σημειώνουν οι μεσίτες, αφενός συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, αφετέρου, υπερφορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. 

Στην παρούσα φάση, αυτό που τονίζουν οι μεσίτες είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να κινηθούν το συντομότερο δυνατό προς την κατεύθυνση της μίσθωσης φοιτητικής κατοικίας γιατί τα φαινόμενα αισχροκέρδειας κατά την περίοδο των εγγραφών επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

spitia

"Σαφάρι" φοιτητών από εταιρίες κινητής, επίπλων και ηλεκτρικών

Ένα ακόμη σύνηθες φαινόμενο αυτής της περιόδου είναι και η...προσαρμοστικότητα μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων στις ανάγκες της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καταστήματα με ηλεκτρικά είδη και εταιρίες οικιακού εξοπλισμού προσαρμόζουν τα προγράμματά τους, τα προϊόντα τους και τις προσφορές τους αυτή την περίοδο στις φοιτητικές ανάγκες. Για παράδειγμα:

  • Η εταιρεία Φουρλή έως τις 30 Σεπτεμβρίου διαθέτει ειδική προσφορά για φοιτητές (με επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας), η οποία προσφέρει κουπόνι αγορών 100 ευρώ για τα καταστήματα Κωτσόβολος για αγορές πάνω από 600 ευρώ από την ΙΚΕΑ.
  • Eγγύηση ενός έτους για το φοιτητικό ‘’πακέτο’’ παρέχει η entos του ομίλου Sato, που προσφέρει μία ευρεία γκάμα προϊόντων σε χαμηλές τιμές για φοιτητές.
  • Η Neoset, λάνσαρε το πρόγραμμα “success story” με το πιο απλό, μικρό πακέτο να ξεκινά με τιμές από 574 ευρώ, ένα ακόμη φοιτητικό πακέτο των 649 ευρώ και “full success story” που περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη γκάμα εξοπλισμού του φοιτητικού σπιτιού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.