ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκ. Χαρδούβελης: Δεν βάζουμε "κόκκινες γραμμές" στη διαπραγμάτευση με την τρόικα

19:31 - 01 Σεπ 2014 | Οικονομία
Γκ. Χαρδούβελης: Δεν βάζουμε "κόκκινες γραμμές" στη διαπραγμάτευση με την τρόικα
Νέα σύσκεψη το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του Ευ. Βενιζέλου και πέντε υπουργών, εν όψει των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν την Τρίτη στο Παρίσι.

Η κυβέρνηση δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ», σημείωσε.

«Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το Μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε απ' αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν έχει ανέβει ψηλά ο πήχυς των προσδοκιώνγια τη συνάντηση στο Παρίσι, απάντησε καταφατικά, προσθέτοντας ότι αυτό το γεγονός δεν τον ανησυχεί.

«Το γεγονός πώς θα συναντηθούμε αύριο μας είχε αναγκάσει να εργαστούμε όλο τον Αύγουστο», είπε ακόμα.

«Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε», επισήμανε.

Λίγο μετά τις 18:00 ξεκίνησε νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον κ. Σαμαρά. Σε αυτή συμμετέχουν ο κ. Βενιζέλος, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, κ. Σάιμον Ο' Κόνορ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η συνάντηση στο Παρίσι είναι ουσιαστικά προπαρασκευαστική της επόμενης αξιολόγησης του προγάμματος, η οποία, όπως είπε, θα γίνει το φθινόπωρο.

Η επόμενη -η έκτη δηλαδή- αξιολόγηση θα γίνει στην Αθήνα στα τέλη του μηνός.  

Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις επίσημες δηλώσεις της Κομισιόν, στο Παρίσι δεν θα συζητηθεί το -πιθανό- χρηματοδοτικό κενό μετά το 2014, καθώς και το φλέγον θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:56 - 01 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.