ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καλό Νοέμβριο" η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους…

13:54 - 02 Σεπ 2014 | Οικονομία
"Καλό Νοέμβριο" η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους…
Οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα πρέπει να αναμένονται πριν τα τέλη Οκτωβρίου, όπως διευκρίνισε Έλληνας αξιωματούχος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, το πρακτορείο αναφέρει πως η διεξαγωγή των συζητήσεων στο Παρίσι έχει προκαλέσει εικασίες στο εσωτερικό της χώρας ότι μπορεί να εξεταστούν σημαντικά θέματα όπως τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, η βιωσιμότητα του χρέους και ενδεχόμενου τρίτου πακέτου διάσωσης.

 

Ωστόσο, ο κυβερνητικός αξιωματούχους ξεκαθάρισε προς το πρακτορείο ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου

 

"Η ελάφρυνση του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Είναι κάτι που θα δούμε μάλλον μετά τα μέσα Οκτωβρίου, πιθανόν μετά τα stress tests", είπε ο αξιωματούχος στο Reuters και προσέθεσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης για επέκταση των λήξεων των δανείων παραμένει.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα επιδιώκει την παράταση της μεσοσταθμικής λήξης των δανείων που έχει λάβει, στα 50 έτη από 30 που είναι σήμερα καθώς και την μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά.

 

ahreo020914

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 02 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.