ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλληνας εξαπάτησε επενδυτές τσεπώνοντας 8 εκατ. δολ.

16:36 - 12 Σεπ 2014 | Οικονομία
Σε οκτώ χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από δικαστήριο της Βοστώνης Έλληνας που εξαπάτησε επενδυτές "τσεπώνοντας" σχεδόν 8 εκατ. δολ., τα οποία πλέον πρέπει να επιστρέψει και με τόκο (στα 8,4 εκατ. δολ. του επιδικάστηκε πρόστιμο).

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα masslive.com ο 49χρονος Ευριπίδης Γεωργιάδης μαζί με τους συνεργούς του, που επίσης καταδικάστηκαν, παρουσιάζονταν ως εκπρόσωπος  μεγάλης επενδυτικής με έδρα το Λουξεμβούργο με εξειδίκευση σε καινοτόμες επενδύσεις στο χώρο του προγραμματισμού.

 

Κάπως έτσι από το 2007 ως το 2012, που το κύκλωμα εξαρθρώθηκε, παρουσιάζονταν ενώπιον επενδυτών - προγραμματιστών και τους έπειθαν να συμμετάσχουν σε ειδικό Fund με την ονομασία  BBDA Global Investment Fund.

 

Κάπως έτσι κατάφεραν να αποσπάσουν 7,9 εκατ. δολ. τα οποία έβαλαν στην τσέπη, αφού πρώτα έδιναν πλαστά παραστατικά από δήθεν λογαριασμούς του Fund μέσω τραπέζης με έδρα τη Ν. Ζηλανδία!

 

Η επιχείρηση μάλιστα ήταν τόσο καλοστημένη που κατάφεραν να εξαπατήσουν και απατεώνα οικονομικό σύμβουλο ονόματι Σον Μάνσφιλντ ο οποίος νωρίτερα είχε κλέψει 3 εκατ. δολ. απ' τους πελάτες του. Απ' τον Μάνσφιλντ πήραν 600.000 δολ.!

 

Για την υπόθεση συνεργάστηκαν το FBI, η IRS της Βοστώνης και το υπ. Εργασίας των ΗΠΑ.

 

Συνεργοί του Γεωργιάδη ήταν ο 57χρονος Τζον Κόντο, ο 34χρονος Μάικλ Ζανέτι και ο 32χρονος Φρανκ Μπέιρκις, όλοι από την Πολιτεία της Φλόριντα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.