ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Enterprise Greece: Τι σηματοδοτεί η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κίνα

16:53 - 16 Σεπ 2014 | Οικονομία
Enterprise Greece: Τι σηματοδοτεί η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Κίνα
Η Ελλάδα συμμετείχε φέτος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Στέφανος Ησαΐας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ησαΐας σημείωσε σε σχέση με την αποστολή στο Τιανζίν, Κίνα, στις 10- 12 Σεπτεμβρίου 2014 ότι "η παρουσία της Ελλάδας στη φετινή συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Τιανζίν σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας μας, με επιχειρηματική αποστολή, στα μεγαλύτερα διεθνή οικονομικά φόρα.

 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στη συνάντηση αυτή, διαπιστώσαμε ότι η επιχειρηματική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο αναγνωρίζει πλέον τη σημαντική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, και την πληθώρα ευκαιριών για συνεργασία με επιχειρήσεις στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρική θεματική των συζητήσεων και συναντήσεων στο Φόρουμ αποτελούσε η σημασία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη όλων των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο, και όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ παράλληλα τονίστηκε και η ολοένα αυξανόμενη σημασία γεωπολιτικών παραγόντων για τις οικονομικές σχέσεις διεθνώς".

 

Το Annual Meeting of New Champions πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με στόχο να φέρει σε επαφή καινοτόμες επιχειρήσεις, φορείς, πολυεθνικές εταιρείες, κυβερνητικούς εκπροσώπους και αντιπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας από όλο τον κόσμο.

 

Στο φετινό φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 εκπρόσωποι από περισσότερες από 90 χώρες, εξετάζοντας πώς η καινοτομία μπορεί να αξιοποιηθεί, ώστε να αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.