ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕπ: Με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία θα βελτιώσει τους ελληνικούς δείκτες

21:17 - 18 Σεπ 2014 | Οικονομία
Την υιοθέτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων εξετάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και με κεντρικό άξονα να βοηθηθούν ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Β. Χόγιερ, μετά τη συνάντηση που είχε, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Χόιερ σχολίασε ότι είναι σημαντική η πρόοδος στον τομέα της ανεργίας «αλλά η κρίση δεν τελείωσε και θα θεωρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει όταν αρχίσουν να δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

 

Επίσης, υπογράμμισε ότι ενώ ο στόχος για το 2014 ήταν να διατεθεί στην Ελλάδα περίπου 1 δισ. ευρώ, στο εννεάμηνο έχει διατεθεί ήδη 1,4 δισ. ευρώ.

Το πρόβλημα μεταφοράς της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση και σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο σχεδιάζει να προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για τα αίτια αυτής της κατάστασης.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 400 εκατ. ευρώ που "κάθονται" στα διαρθρωτικά ταμεία από προγράμματα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ, έχουν

απορροφηθεί 168 εκατ. ευρώ.

 

ahoie180914

 

Ο έλληνας υπουργός, στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση, εκτίμησε ότι το πρόβλημα που εντοπίζεται στη μεταφορά της ρευστότητας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βελτιωθεί από το υπό σύσταση δεύτερο υποταμείο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, στο οποίο συμμετέχει η ΕΤΕπ.

 

Και ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, από την πλευρά του, δήλωσε πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν περαιτέρω μέσω των δράσεων και αυτού του εργαλείου.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.