ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΔΙΕ: Πώληση 8 φορές πάνω από την αρχική προσφορά

23:16 - 23 Σεπ 2014 | Οικονομία
ΟΔΙΕ: Πώληση 8 φορές πάνω από την αρχική προσφορά
Με τα πολλά... τελικά το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να αποσπάσει 40 εκατομμύρια για τον ΟΔΙΕ, τον οποίο η αγορά αρχικά τον είχε αποτιμήσει στα 5.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι σε «κοινή συνεδρίασή του με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, έγινε σήμερα η αποσφράγιση των δυο οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν στις 19.09.2014 από την Ένωση Προσώπων "Intralot (SPV No. 1) Limited" και "Intralot (SPV No.2) Limited" και την ΟΠΑΠ Investments Ltd για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.

 

Η ΟΠΑΠ Investments Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους € 40.501.000 εκατ. και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επιτυχών πλειοδότης (provisional successful bidder) σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών».

 

aippodromo230914

 

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, οι χειρισμοί ήταν «αποτελεσματικοί και το έτσι το Ταμείο κατάφερε να αποσπάσει για ένα asset το οποίο αρχικά τιμολογήθηκε από την αγορά στα 5 εκατομμύρια, το 8πλασιο από την αρχική προσφορά».

 

Σύμφωνα με πλήροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, με τον διαγωνισμό αυτόν διαφυλάχθηκε το δημόσιο συμφέρον και δόθηκε λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα για τον ΟΔΙΕ. Σκοπός εφεξής είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του οργανισμού Ιπποδρομιών Ελλάδος.

 

Σημειώνεται ότι υπήρξε ένα πολύμηνο σίριαλ για την παραχώρηση του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για περίοδο 20 ετών. Έπειτα από έναν άγονο διαγωνισμό, την επαναπροκήρυξη νέου και την κατάθεση δύο τελικά προφορών, αυτών από τις ΟΠΑΠ Investment και Intralot, το ενέδιεξε τελικά τον προσωρινό επιτυχόντα ανάδοχο για το ιπποδρομιακό στοίχημα.

 

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο ήταν η Άλφα Τράπεζα και η Credit Agricole και Νομικοί Σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρείες Δρυλλεράκης & Συνεργάτες και Καρατζάς & Συνεργάτες.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 09:19 - 24 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.