ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με... "δόσεις" η αξιολόγηση της τρόικας

21:49 - 24 Σεπ 2014 | Οικονομία
Με... "δόσεις" η αξιολόγηση της τρόικας
Την ερχόμενη εβδομάδα το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών, με βασικό θέμα τον προϋπολογισμό του 2015.

Αυτό προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε μια ακόμη τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα.

 

Όπως έγινε γνωστό, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν ήδη πιάσει δουλειά στην Αθήνα, καθώς την Τετάρτη επισκέφθηκαν τη γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την Πέμπτη θα μεταβούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια πρώτη επεξεργασία του προϋπολογισμού του νέου έτους. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς αναμένεται να αναχωρήσουν από την Αθήνα πριν τις 10 Οκτωβρίου, ώστε να μεταβούν στον Ουάσιγκτον για την σύνοδο του ΔΝΤ, ενώ στη συνέχεια είναι προγραμματισμένες οι συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ και του Εκοφίν.

 

Λόγω της "βαριάς" ατζέντας των συζητήσεων, εκτιμάται ότι η αξιολόγηση θα κρατήσει επί μακρόν, και θα τρέχει παράλληλα με τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος και τα άλλα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά.

 

Γ.Α

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.