ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν θα συλλαμβάνονται όσοι χρωστούν - Στόχος μόνο οι φοροφυγάδες

09:56 - 26 Σεπ 2014 | Οικονομία
Δεν θα συλλαμβάνονται όσοι χρωστούν - Στόχος μόνο οι φοροφυγάδες
Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ, εξετάζει μείωση στις προσαυξήσεις μέχρι και 90% για όσους αποπληρώσουν σε μια δόση τις οφειλές τους.

Ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αναμένεται να δώσει το πλάνο του ΥΠΟΙΚ για απεμπλοκή τους από τις ποινικές διαδικασίες.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου δρομολογούν μια σειρά από παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την αποπληρωμή φορολογικών οφειλών και την αύξηση των εσόδων του κράτους από τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

Σύμφωνα με το Βήμα, με τις αλλαγές, οι φοροοφειλέτες με χρέη έως 15.000 θα δύνανται να τα αποπληρώνουν έως και σε βάθος 8 ετών (100 δόσεις), ενώ για όσους έχουν μεγαλύτερα χρέη προς το Δημόσιο ο αντίστοιχος χρόνος θα μειώνεται στα 6 έτη (72 δόσεις).

Παράλληλα, εξετάζεται και η δυνατότητα χορήγησης μιας γενναίας μείωσης των προσαυξήσεων για όσους αποπληρώσουν σε μια δόση τις οφειλές τους, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ποσοστό έκπτωσης που ενδέχεται να ανέλθει ακόμη και στο 90%- ήτοι όσοι καταβάλουν σε μια δόση την οφειλή τους θα επιβαρυνθούν μόλις με το 10% του συνόλου των προσαυξήσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 26 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.