ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓΔΕ: Αγώνας δρόμου να «μαζέψει» λάθη και έσοδα…

16:45 - 02 Οκτ 2014 | Οικονομία
ΓΓΔΕ: Αγώνας δρόμου να «μαζέψει» λάθη και έσοδα…
Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όσους στη διάρκεια του έτους δεν είχαν καθόλου εμπορική δραστηριότητα, ή διατήρησαν ανενεργά μπλοκάκια, φέρεται να εισηγείται η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου.

Επίσης η ΓΓΔΕ καθησυχάζει του φορολογούμενους ότι θα διορθωθεί η χρέωση που εμφανίστηκε στους προσωπικούς λογαριασμούς στο Taxisnet για όσους πλήρωσαν εμπρόθεσμα στις 30 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι το σύστημα ΔΙΑΣ καθυστερεί να πιστώσει για λίγες μέρες του λογαριασμούς του κράτους και έτσι δεν εμφανίζεται η πληρωμή, αλλά η προσαύξηση λόγω ληξιπρόθεσμου χρέους. Οι προσαυξήσεις αυτές οφείλονται σε σφάλμα του συστήματος και θα διορθωθεί σύντομα.

Την ίδια ώρα πάντως, με την παρέλευση της προθεσμίας της 30ής Σεπτεμβρίου έως την οποία είχαν παγώσει οι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου εισοδήματος με οφειλές ΕΝΦΙΑ, οι συμψηφισμοί υλοποιούνται κανονικά. Όσοι επομένως δικαιούνται επιστροφή φόρου, δεν θα τη λάβουν ή θα λάβουν το μέρος που περισσεύει μετά το συμψηφισμό με τον φόρο ακινήτων. Μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις επιστροφές φόρου θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τους οποίους τρέχουν παράλληλες διασταυρώσεις προκειμένου να γίνουν συμψηφισμοί με τυχόν ασφαλιστικές εισφορές.
Επίσης στο πλαίσιο της ενίσχυσης των φορολογικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, δημιουργούνται, από 08/10/2014, δύο νέα τμήματα ελέγχου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), με έδρα την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Επισημαίνεται ότι, με τη σύσταση του τμήματος στην Αθήνα, θα επιταχυνθούν οι έλεγχοι φορολογούμενων μεγάλου πλούτου, που διεξάγονται κατόπιν παραγγελιών του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάζουν υψηλή εισπραξιμότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:20 - 02 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.