ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πριν τα τέλη του έτους ο διαγωνισμός για τη νέα ιχθυαγορά στον ΟΚΑΑ

15:50 - 06 Οκτ 2014 | Οικονομία
Πριν τα τέλη του έτους ο διαγωνισμός για τη νέα ιχθυαγορά στον ΟΚΑΑ
Πριν από τα τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την δημιουργία ιχθυαγοράς στον ΟΚΑΑ.
Με απώτερο στόχο την κάμψη της αισχροκέρδειας, τον καλύτερο έλεγχο του ισοζυγίου μεταξύ των εγχωρίως παραγόμενων και των ανεξέλεγκτων εισαγωγών και την τήρηση των κανόνων υγιεινής κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο διαγωνισμός μέσω ΣΔΙΤ -σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό φορέα- της δημιουργίας ιχθυαγοράς στον Οργανισμό Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, μας λέει επιχειρηματίας που διατηρεί εμπορική παρουσία στον Οργανισμό παροπλίζοντας επί της ουσίας τη λειτουργία της ιχθυόσκαλας στο Κερατσίνι. Όπως τονίζει ο ίδιος κάλιο αργά παρά ποτέ αναγνωρίζοντας ότι όλοι οι φορείς ήξεραν εδώ και πολλά χρόνια ότι η ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι δεν έχει τις υποδομές για την διακίνηση τροφίμων, ιδίως όταν αυτά κρίνονται ως ιδιαίτερα ευπαθή.
 
Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια πηγή, ο στόχος της διοίκησης του ΟΚΑΑ αλλά και του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι ο σχετικός διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του έτους, οπότε και θα έχει καθοριστεί ο ιδιωτικός φορέας που θα συμπράξει με το Δημόσιο για την υλοποίηση της επένδυσης. 
 
Το έργο ΣΔΙΤ αφορά στην ανέγερση της πρώτης ολοκληρωμένης κτιριακής εγκατάστασης Ιχθυαγοράς περίπου 43 καταστημάτων 11.000 τμ στην Ελλάδα. Η σύμπραξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) με τον ιδιώτη φορέα θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση/διαχείριση της Ιχθυαγοράς για 25 έτη. Το συνολικό κόστος κατασκευής είναι περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 16:33 - 06 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.