ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα ληξιπρόθεσμα ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ

13:55 - 09 Οκτ 2014 | Οικονομία
Να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα ληξιπρόθεσμα ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ
«Η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ζητεί επίσης, η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να γίνει σε 100 δόσεις και με μείωση των προσαυξήσεων κατά 90%. Κυρίαρχο ρόλο για την απόδοση της ρύθμισης θα παίξει η διαμόρφωση του επιτοκίου, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα της τάξης του 4,25%.

Όταν η Τράπεζα της Ελλάδας για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων καταβάλει επιτόκιο κατά μέσο όρο 1,8%, δεν μπορεί η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους να υπερβαίνει το 2,5%.

Προειδοποιεί μάλιστα οτι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει για μικρότερης χρονικής διάρκειας (72 μηνών) αποπληρωμή οφειλών άνω των 15.000 ευρώ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, τότε θα πρέπει για τους πρώτους 12 μήνες να καταβάλλεται μειωμένη δόση κατά το ήμισυ λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και να ενσωματωθεί το εναπομείναν ποσό στις 60 δόσεις που θα ακολουθήσουν.

«Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις μας και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.