ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τα περιφερειακά αεροδρόμια

18:42 - 10 Οκτ 2014 | Οικονομία
Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές τρεις από τους συνολικά επτά ενδιαφερόμενους. Η κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου.

Τρεις από τους συνολικά επτά ενδιαφερόμενους που είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πρόκειται για την γερμανική Fraport η οποία «κατεβαίνει» με τον όμιλο Κοπελούζου, την γαλλική Vinci σε συνεργασία με την Ελλάκτωρ και την αργεντίνικη Corpration America, που υπέβαλλε προσφορά με τον όμιλο Μυτιληναίου (METKA)

Επιτυχία για το ΤΑΙΠΕΔ, λέει η αγορά

Η υποβολή τριών προσφορών στον εν λόγω διαγωνισμό θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) το οποίο δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μεγάλη συμμετοχή στους έως τώρα διαγωνισμούς. Ειδικότερα ο μόνος διαγωνισμός στον οποίο το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε πάνω από μία προσφορά, ήταν αυτός του του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, πριν από λίγες ημέρες.

Ο ανάδοχος, εκτός από την εκμετάλλευση των 14 αεροδρομίων για 30 + 10 έτη, αναλαμβάνει την υποχρέωση εκσυγχρονισμού των υποδομών τους. Εκτιμάται ότι η επένδυση, σε κατασκευαστικό επίπεδο, θα είναι της τάξης των 250 εκατ. ευρώ περίπου. 

Ενθαρρυντικό κρίνεται και το γεγονός ότι οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν τεχνογνωσία στον κατασκευαστικό κλάδο και εμπειρία στον τομέα των αεροδρομίων. Η Fraport διαχειρίζεται 10 αεροδρόμια παγκοσμίως (και της Φρανκφούρτης), η Vinci διαχειρίζεται 15 σε Ευρώπη και Ασία, ενώ η Corporation America διαχειρίζεται 50 αεροδρόμια στη Λατινική Αμερική.

 

Χαρά Αυγερινού 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:59 - 10 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.