ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street Journal: Η αντιπαράθεση ΕΚΤ-Γερμανίας εμποδίζει την ανάπτυξη

11:37 - 15 Οκτ 2014 | Οικονομία
Η αντιπαράθεση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Γερμανίας και άλλων κυβερνήσεων της ευρωζώνης αποτελεί εμπόδιο για την προσπάθεια της ευρωζώνης να ανακάμψει, σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η νηνεμία που επικράτησε στις αγορές κρατικών ομολόγων τα τελευταία δύο χρόνια αφαίρεσε την αίσθηση του επείγοντος από τις συζητήσεις για την αναμόρφωση της ευρωζώνης, επισημαίνει το δημοσίευμα, ενώ επικαλείται απόψεις αναλυτών, σύμφωνα με τους οποίους, οι εθνικές κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ πρέπει να κατανοήσουν ότι η νομισματική πολιτική μπορεί να είναι επιτυχής μόνο όταν συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική.

 

Παράλληλα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για «συστολή» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην δρομολόγηση των απαραίτητων πολιτικών για την τόνωση της οικονομίας του ευρώ εν μέσω πιθανών πολιτικών αντιδράσεων εκ μέρους της Γερμανίας.

 

Ακόμη, αναφέρεται σε απόψεις ορισμένων αξιωματούχων της ΕΚΤ, οι οποίοι ανησυχούν ότι μια ποσοτική χαλάρωση θα ήταν λιγότερο αποτελεσματική στην ευρωζώνη απ' ότι στις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω του κατακερματισμού του χρηματοπιστωτικού συστήματος της.

 

Μάλιστα, η Wall Street Journal αναφέρεται στην αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΚΤ και της Γερμανίας στο δημοσιονομικό πεδίο, σχολιάζοντας πως ο Μάριο Ντράγκι θεωρεί ότι η συνολική στάση έναντι των προϋπολογισμών της ευρωζώνης είναι πολύ αυστηρή, δεδομένης της ασθενούς κατάστασης της οικονομίας, με τη Γερμανία να μην δέχεται θετικά τις υποδείξεις αυτές.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.