ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλο ενδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις

15:57 - 16 Οκτ 2014 | Οικονομία
Μεγάλο ενδιαφέρον από μακροπρόθεσμους επενδυτές για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για τη χώρα μας από μακροπρόθεσμους διεθνείς επενδυτές, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Πασχάλης Μπουχώρης, στο πλαίσιο roadshow που διοργάνωσε η Bank of America.

Το επενδυτικό αυτό ενδιαφέρον εκφράστηκε από πραγματικά μακροπρόθεσμους επενδυτές, αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, δηλαδή στην ανάπτυξη υποδομών όπως τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις μαρίνες, τους σιδηροδρόμους που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάστηκε από τη νευρικότητα των αγορών τις τελευταίες μέρες, καθώς οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξιολογούν θετικά τις προοπτικές ανάπτυξης των υποδομών στην Ελλάδα και ειδικότερα τις επενδυτικές δυνατότητες μέσω του προγράμματος που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται από όσους παρευρέθηκαν στις παρουσιάσεις, έκριναν θετικά την επιτάχυνση του προγράμματος το τελευταίο διάστημα και εκτίμησαν πως η συμμετοχή μακροπρόθεσμων διεθνών θεσμικών επενδυτών σε επενδύσεις στην Ελλάδα θα αυξηθεί υπό την προϋπόθεση συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και σταθερότητας ως προς το επενδυτικό περιβάλλον.

 

Στο roadshow συμμετείχαν 10 από τα μεγαλύτερα διεθνή infrastructure και sovereign wealth funds.

 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ κορυφώνεται στο επόμενο εξάμηνο με 16 διαγωνισμούς σε τελική φάση ως τον Μάρτιο με έμφαση στις υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, σιδηρόδρομοι, real estate).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.