ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο στη ΓΓΠΣ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

18:22 - 17 Οκτ 2014 | Οικονομία
Πρόστιμο στη ΓΓΠΣ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Πρόστιμο 150.000 ευρώ για διαρροή απόρρητων φορολογικών δεδομένων τα τελευταία δώδεκα χρόνια επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Αρχή, τουλάχιστον από το 2000 έως το 2012 πλήθος απόρρητων προσωπικών δεδομένων του συνόλου των φορολογούμενων έγιναν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας.


Συγκεκριμένα, κατά την πραγματοποίηση διοικητικών ελέγχων της Αρχής σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, διαπιστώθηκε ότι ορισμένες εξ αυτών είχαν στην κατοχή τους μεγάλο όγκο φορολογικών δεδομένων φυσικών και νομικών προσώπων. Κατόπιν εξέτασης , διαπιστώθηκε ότι σε αυτά περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των οικονομικών ετών 2006 και 2009 καθώς και ότι οι διαρροές προέρχονταν από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


Κατόπιν αυτών, η Αρχή επέβαλε στην Γενική Γραμματεία πρόστιμο 150.000 ευρώ ζητώντας της παράλληλα να αναβαθμίσει τα μέτρα ασφαλείας. Η Αρχή προσέφυγε εκ νέου στην αρχή ζητώντας πίστωση χρόνου καθώς και την μείωση του προστίμου, ωστόσο η προσφυγή απερρίφθη.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 17 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.