ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο 1,8 δισ. ευρώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

12:03 - 21 Οκτ 2014 | Οικονομία
Στο 1,8 δισ. ευρώ το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών
Το 1,8 δισ. ευρώ έφτασε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών τον Αύγουστο.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 612 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω της ανόδου του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών.

 

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος προκύπτει ότι το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε κατά 62 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013, λόγω της μείωσης των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων και πλοίων. Αντίθετα, το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων και πλοίων αυξήθηκε, διότι οι εισπράξεις από εξαγωγές έμειναν σχεδόν στάσιμες, ενώ η αντίστοιχη δαπάνη για εισαγωγές αυξήθηκε κατά 4,8%.

 

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 425 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω του πλεονάσματος του ταξιδιωτικού ισοζυγίου. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 10,3%, αντανακλώντας άνοδο κατά 25,0% των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών. Επίσης άνοδο παρουσίασαν και τα πλεονάσματα των ισοζυγίων μεταφορών και «λοιπών» υπηρεσιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.