ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

19:08 - 21 Οκτ 2014 | Οικονομία
Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.


Η σύσκεψη, συνεκλήθη αμέσως μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, εν όψει και της επιστροφής της τρόικας για την συνέχιση της αξιολόγησης της πορείας του ελληνικού προγράμματος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η άρση των αντιρρήσεων της τρόικα, ώστε στο αμέσως προσεχώς διάστημα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, σχετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των οφειλών από 70 έως και 100 δόσεις.

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η τρόικα επιμένει σε μια ενιαία ρύθμιση που να αφορά και τις οφειλές προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και τα ανεξόφλητα δάνεια. Οι δύο ρυθμίσεις πρέπει να «κουμπώνουν» μεταξύ τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να κατατεθούν προς ψήφιση μαζί.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσεις ρητή εντολή να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση καθώς η καθυστέρηση πλήττει και την αξιοπιστία της κυβέρνησης.


Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι ότι τον Σεπτέμβριο εφέτος οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ και υπερέβησαν πλέον τα 70 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:39 - 21 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.