ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ικανοποιεί το ΕΒΕΑ η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

14:24 - 24 Οκτ 2014 | Οικονομία
Δεν ικανοποιεί το ΕΒΕΑ η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
Μετά τους εμπόρους, βελτιώσεις στη ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ζήτησε την Παρασκευή και ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο  επικεφαλής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας αν και τόνισε πως η νέα ρύθμιση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ζήτησε βελτιώσεις  και εξέφρασε την ελπίδα ότι «ακόμη και σήμερα», αυτές μπορεί να γίνουν. 


Όπως είπε, η  πρώτη βελτίωση αφορά στην επέκταση της ρύθμισης και για τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ, καθώς δεν είναι δίκαιο να εξαιρούνται επιχειρήσεις από τη ρύθμιση, τη στιγμή, μάλιστα, που αν ενταχθούν είναι βέβαιο ότι θα συνεισφέρουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.


Ταυτόχρονα ζήτησε μεγαλύτερες μειώσεις των προσαυξήσεων, για τις μεγάλες οφειλές, αλλά και  του επιτοκίου, το οποίο όπως είπε μπορεί να είναι αισθητά μικρότερο από το 4,5% που προβλέπει η ρύθμιση.


«Προτείνουμε ένα επιτόκιο της τάξης περίπου του 2%-2,5%, το οποίο παραμένει υψηλότερο από το επιτόκιο που καταβάλει η Τράπεζα της Ελλάδος για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


Τέλος, ως τέταρτη αναγκαία βελτίωση ανάφερε τη χορήγηση «μπόνους» μείωσης κατά 5% των ασφαλιστικών υποχρεώσεων συνεπών επιχειρήσεων που πληρώνουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.