ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη ρύθμιση και οι οφειλέτες Οκτωβρίου

15:43 - 24 Οκτ 2014 | Οικονομία
Στη ρύθμιση και οι οφειλέτες Οκτωβρίου
Ευνοϊκότερη γίνεται η διάταξη για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις, μετά την αλλαγή που ανακοίνωσε στη Βουλή , ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, η οποία επιτρέπει την ένταξη στη ρύθμιση και στις φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter.gr, οι οφειλέτες θα πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη του Οκτωβρίου, για να μπουνε στη ρύθμιση, ή να υπάρξει διακανονισμός με τις εφορίες για εξόφληση σε 12 μήνες.

Ο κ. Χαρδούβελης, τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο που θα εκδώσει θα δίνετε η ευκαιρία, να ενταχθούν στη ρύθμιση, ακόμη κι αυτοί που δεν θα έχουν να πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου αλλά και μετά, μέχρι να καταθέσουν την αίτησή τους, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

«Σημειώνω, επίσης, ότι οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν και αυτές σε ρύθμιση. Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.

Σκοπός των βελτιωμένων ρυθμίσεων, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονμικών, είναι να διευκολυνθεί η πλειονότητα των πολιτών.

Από την αλλαγή αυτή  επωφελούνται, τουλάχιστον 300.000 φορολογούμενοι που θέλουν αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους, και θα έμεναν αναγκαστικά έξω από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.


Μιλώντας επί της τροπολογίας, στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι το 97% των οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα.


Προειδοποίησε δε ότι οι οφειλέτες πρέπει να ενταχθούν στη «νέα, μεγάλη και πολύ γενναία ρύθμιση» γιατί μετά την λήξη της πεντάμηνης προθεσμίας, δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση.


«Ανοίξαμε το παράθυρο για πέντε μήνες. Μετά το πεντάμηνο δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Το κράτος πρέπει να κάνει νέο ξεκίνημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία - ρύθμιση υπερψηφίστηκε με τη θετική ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, παρά τις επιφυλάξεις των τελευταίων,. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ «όχι» είπε η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 24 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.