ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

IIF: Δεν υπάρχει περίπτωση νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους

12:04 - 26 Οκτ 2014 | Οικονομία
IIF: Δεν υπάρχει περίπτωση νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους
Απέκλεισε την περίπτωση ενός νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους ο διευθυντής Ευρώπης του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Jeffrey Anderson, εξηγώντας ότι η ελάφρυνσή του θα μπορούσε να γίνει με μείωση επιτοκίων.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο κ. Anderson ασκεί κριτική στις μεγάλες καθυστερήσεις των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, καθώς και στις συνεχείς αλλαγές στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ.

 

«Είναι λυπηρό ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντιδρούν στην κακή διαχείριση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων που αν ήταν σε ιδιωτικά χέρια θα απέδιδαν μεγάλα έσοδα στους φορολογούμενους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Anderson σημειώνει ότι για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης χρειάζεται η "σφραγίδα" του ΔΝΤ και κυρίως της Ευρωζώνης, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι η χώρα έχει πρόσβαση στη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το μεγαλύτερο μέρος των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ που έχουν δεσμευτεί για τις τράπεζες, μάλλον δεν θα χρειαστεί, καθώς ενδεχόμενες ανάγκες που θα προκύψουν μετά τα stress tests θα καλυφθούν ιδιωτικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 26 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.