ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eξώδικο σε Καρασμάνη και ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας

15:01 - 29 Οκτ 2014 | Οικονομία
Eξώδικο σε Καρασμάνη και ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας
Διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στα μέλη της για τα έτη 2012, 2013 και 2014.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Ελευθερία, το εξώδικο το κοινοποιούν στον πρωθυπουργό, στο αρμόδιο γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον Επίτροπο Αγροτικών Υποθέσεων.

Στο εξώδικο, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας διαμαρτύρεται και κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και για οικονομική ταλαιπωρία των βιοκαλλιεργητών και βιοκτηνοτρόφων.

Η Ένωση καλεί τον υπουργό και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να κινήσει αμέσως κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου «να καταβληθούν και μάλιστα εντόκως οι οικονομικές ενισχύσεις για απώλεια παραγωγής για τα έτη 2012, 2013 και 2014 στους δικαιούχους Βιοκαλλιεργητές - Βιοκτηνοτρόφους. Να καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις αυτές στο ακέραιο χωρίς τον διάκριση παλαιών και νέων βιοκαλλιεργητών. Οι τόκοι που πρέπει σύμφωνα με τα ανωτέρω να καταβληθούν στους βιοκαλλιεργητές - βιοκτηνοτρόφους να υπολογισθούν ακριβώς με τον τρόπο που υμείς επιβάλλετε τόκους και πρόστιμα σε περίπτωση υπερημερίας των αγροτών. Οι οικονομικές ενισχύσεις για απώλεια παραγωγής στους βιοκαλλιεργητές - βιοκτηνοτρόφους να καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους χωρίς αυθαίρετες παρακρατήσεις, άμεσες ή έμμεσες, από τον οποιοδήποτε άνευ της συναινέσεως των (των δικαιούχων), και να αποζημιωθούν οι βιοκαλλιεργητές - βιοκτηνοτρόφοι κατά περίπτωση, για τα διαφυγόντα κέρδη που προέκυψαν από την μείωση των εισοδημάτων τους, ως αποτέλεσμα της μη έγκαιρης καταβολής οικονομικών ενισχύσεων για την βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία».

Τέλος, η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας υπογραμμίζει πως αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά της εντός πενθημέρου από την κοινοποίηση του εξωδίκου θα καταφύγουν στα καθ' ύλην και κατά τόπον αρμόδια δικαστήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:11 - 29 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.