ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΦΙ-Αλαλούμ στις τράπεζες με τη δεύτερη δόση

11:17 - 30 Οκτ 2014 | Οικονομία
ΕΝΦΙ-Αλαλούμ στις τράπεζες με τη δεύτερη δόση
Το αδιαχώρητο επικρατεί σήμερα στις τράπεζες, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να εισπράξουν τις συντάξεις τους και να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Η προθεσμία για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ λήγει την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν από νωρίς το πρωί τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα των τραπεζών, προκειμένου οι φορολογούμενοι να καταβάλουν εμπρόθεσμα τον φόρο.

Απο χθες, είναι στη διάθεση περίπου 1,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, με την τρίτη διαδοχική εκκαθάριση να αφορά όσους δικαιούνται έκπτωση φόρου είτε γιατί πληρούν τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια είτε διότι διέθεταν κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατά τη διάρκεια του 2013.

Σημειώνεται δε, πως στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία διόρθωσης των λαθών που έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου ακινήτων. Η προθεσμία για τη διόρθωση των λαθών εκπνέει στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ όσοι εξασφαλίσουν -λόγω των διορθώσεων- μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, θα χρειαστεί να προσέλθουν με τα δικαιολογητικά τους στην εφορία για έλεγχο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.