ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: Η στάση της Κομισιόν θα αποβεί μοιραία για το Σύμφωνο Σταθερότητας

16:08 - 30 Οκτ 2014 | Οικονομία
FAZ: Η στάση της Κομισιόν θα αποβεί μοιραία για το Σύμφωνο Σταθερότητας
Ως επιεική χαρακτηρίζει τη στάση της Κομισιόν απέναντι στην παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας ο γερμανόφωνος Τύπος, σχολιάζοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο τίθεται υπό αμφισβήτηση το ίδιο το Σύμφωνο.

Πιο συγκεκριμένα, η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σχολιάζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθεί να αποφύγει κατά το δυνατόν την μετωπική σύγκρουση με τη Γαλλία και την Ιταλία και ότι, παρότι αυτό είναι κατανοητό από πολιτική οπτική γωνία, μπορεί να αποβεί μοιραίο για την αξιοπιστία του Συμφώνου Σταθερότητας.

 

«Διότι όταν οι δύο χώρες το αμφισβητούν εμμένοντας στην ανάπτυξη με δανεικά, τότε πώς οι επενδυτές θα εμπιστευτούν και πάλι την Ευρωζώνη; Πώς χώρες όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα πείσουν τους πολίτες τους για την αναγκαιότητα της πολιτικής λιτότητας που τους επιβάλει η τρόικα έναντι δανείων;», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ο στενός έλεγχος έχει την έννοια της έγκαιρης πρόληψης αρνητικών εξελίξεων στους εθνικούς προϋπολογισμούς», αναφέρει ο σχολιαστής.

 

«Η αποδοχή από την Κομισιόν των νέων υπολογισμών από το Παρίσι ισοδυναμεί με αποδυνάμωση της ιδέας πρόληψης και θέτει εν αμφιβόλω όλη τη πολύπλοκη διαδικασία. Το μήνυμα που εκπέμπει η Κομισιόν συνοψίζεται στο ότι υπάρχουν κράτη πιο ίσα από άλλα», τονίζει η FAZ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.