ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι δημότες του Πειραιά δεν θα ξαναπληρώσουν τέλη

12:10 - 11 Νοε 2014 | Οικονομία
Ποιοι δημότες του Πειραιά δεν θα ξαναπληρώσουν τέλη
Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, σύμφωνα με την οποία απαλλάσσει πλήρως από τα δημοτικά τέλη τους άπορους δημότες.

Η απαλλαγή αφορά δημότες με οικογενειακό ετήσιο εισόδημά μέχρι 6.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να παρέχει δυνατότητα ασφάλισης.

Στο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε, επίσης, και η εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών κυρίας Αθηνάς Γλύκα στο σύνολό της για τον προσδιορισμό των δημοτικών τελών του οικονομικού έτους 2015. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η μείωση 50% για πολυτέκνους, όπως η ιδιότητα αυτή ορίζεται ρητά στον νόμο, δηλαδή από τέσσερα παιδιά και άνω με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ. και η απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 80% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.

Πέραν αυτών, αποφασίστηκε οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών να διαμορφωθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.