ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων, προανήγγειλε ο Γ. Γιακουμάτος

15:25 - 11 Νοε 2014 | Οικονομία
Προσφορές όλο τον χρόνο για το 50% των εμπορευμάτων, προανήγγειλε ο Γ. Γιακουμάτος
Προσφορές για το 50% των εμπορευμάτων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον «κώδικα δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες», η οποία αναμένεται να εκδοθεί αύριο σε ΦΕΚ.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το θέμα αυτό. Πιο αναλυτικά ανέφερε ότι θα είναι υποχρεωτική η διπλή αναγραφή τιμών για τις προσφορές και ότι θα ιδρυθεί ηλεκτρονικό μητρώο καταγγελιών για τις προσφορές, ενώ σε ό,τι αφορά στις εκπτώσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να διενεργούνται τέσσερις φορές το χρόνο.

 

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένει μείωση τιμών άνω του 15% από την εφαρμογή του κώδικα, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι προσφορές αφορούν όλα τα βιομηχανικά είδη εκτός τροφίμων, οπότε στα τμήματα των σούπερ μάρκετ που αφορούν βιομηχανικά είδη θα γίνονται προσφορές.

 

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι έχει γίνει συζήτηση για την ενδεχόμενη ανάθεση στη Νίλσεν, έναντι περίπου 15.000 ευρώ, να κάνει έρευνα για τις τιμές στα τρόφιμα διότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν υπολογίζει τις προσφορές, ενώ είπε ότι θα ζητήσει από τους συναρμόδιους υπουργούς να του στείλουν στοιχεία που να εξηγούν την αύξηση στο ύψος των εισιτηρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.