ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προαπαιτούμενο η ρύθμιση των χρεών στο Δημόσιο για να "διευθετηθούν" τα κόκκινα δάνεια

20:02 - 13 Νοε 2014 | Οικονομία
Προαπαιτούμενο η ρύθμιση των χρεών στο Δημόσιο για να "διευθετηθούν" τα κόκκινα δάνεια
Δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του νόμου για τα «κόκκινα δάνεια» όσοι επιχειρηματίες δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα που θα έχουν στη διάθεσή τους για να υποβάλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση με τις Τράπεζες. Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 31η Μαρτίου του 2015, πλέον η ημερομηνία αυτή είναι η 31η Μαρτίου του 2016.

 

Επίσης προσδιορίζεται ως ανώτατο όριο για τις πάσης φύσεως διαγραφές που μπορούν να κάνουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις τις 500.000 ευρώ.

 

Η ίδια τροπολογία φέρνει και τις εξής αλλαγές:

1. Οι διαγραφές ανά χρηματοδοτικό φορέα αφορούν μία ή περισσότερες επιχειρηματικές πιστώσεις του χρηματοδοτικού φορέα προς τον οφειλέτη και οι διαγραφές αυτού του χρηματοδοτικού φορέα προς τον επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν αθροιστικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

2. Για την παροχή αιτούμενης ρύθμισης ή/και διαγραφής απαιτείται, εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στη Φορολογική Διοίκηση ή/και ΦΚΑ, να έχει γίνει υπαγωγή των οφειλών αυτών σε πρόγραμμα εξυπηρέτησης τους.

3. Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσκομίζει στη Φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ βεβαίωση χρηματοδοτικού φορέα ότι έχει υπαχθεί σε ρύθμιση ή/και διαγραφή δικαιούται και πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 20% πέραν των προβλεπομένων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

4. Για την παροχή της αιτούμενης ρύθμισης απαιτείται, εφ’ όσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, στη Φορολογική Διοίκηση ή/και στους ΦΚΑ, να έχει γίνει υπαγωγή των οφειλών αυτών σε πρόγραμμα εξυπηρέτησής τους.

5. Η υποβολή της αίτησης του εμπόρου, πρέπει να συνοδεύεται από εκτίμηση των συμβαλλομένων περί της βιωσιμότητάς του μετά την υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας η οποία  θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, μαζί με την ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων σε όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:06 - 13 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.