ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθεροι με όρους οι εκβιαστές του επιχειρηματία - Αλληλο-καρφώματα στις απολογίες

21:41 - 13 Νοε 2014 | Οικονομία
Ελεύθεροι με όρους οι εκβιαστές του επιχειρηματία - Αλληλο-καρφώματα στις απολογίες
Ελεύθεροι αλλά με περιοριστικούς όρους, αφέθησαν μετά την απολογία τους, οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους που φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματία προκειμένου να "λαδώσει" και να γλιτώσει πρόστιμο από φορολογικό έλεγχο.

Ανακριτής και Εισαγγελέας επέβαλαν εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της στην υπάλληλο του ΣΔΟΕ.


Εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στη λογίστρια που εμπλέκεται στην υπόθεση με τους ίδιους περιοριστικούς όρους ενώ ο σύζυγός της και ο γιος της αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Ο δεύτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.


Την Παρασκευή απολογείται ο υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Κατά την απολογία τους οι κατηγορούμενοι έριξαν το φταίξιμο ο ένας στον άλλο. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για δωροδοκία υπαλλήλου, εκβίαση και άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές. 

Την αρχή έκανε η υπάλληλος του ΣΔΟΕ που εμφανίζεται να διενήργησε τον έλεγχο στην επιχείρηση και κατά το κατηγορητήριο ζήτησε, μέσω άλλων συγκατηγορουμένων της, 60.000 ευρώ, στο απολογητικό της υπόμνημα υποστηρίζει:  «Κάναμε έλεγχο. Διαπιστώσαμε ότι στη σχετική φορολογική διεύθυνση του ελεγχόμενου Καραΐσκου δεν βρέθηκε να λειτουργεί η επιχείρηση καθ΄ όσον δεν υπήρχε σχετική εγκατάσταση. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε η παράβαση της μη δήλωσης μεταβολής της έδρας και ζητήθηκαν συμβόλαια κτήσης των ακινήτων. Ο Καραΐσκος αποδέχτηκε τη σχετική παράβαση. Στη συνέχεια αρχειοθετήθηκε ο έλεγχος. Αναρωτιέται κανείς αν ήθελα να εκβιάσω ή να απαιτήσω. Ήταν δυνατόν να αναφέρω στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υπόθεση. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν εκβίαζα εγώ αλλά η λογίστρια». 

Αντίθετα η λογίστρια ισχυρίζεται πως τα χρήματα τα ζητούσαν από το ΣΔΟΕ. Σε όλες τις συναντήσεις μάλιστα , σύμφωνα με τη δικογραφία, η λογίστρια έπαιρνε τα κινητά τηλέφωνα και τα έβγαζε έξω από το γραφείο. Από τους διαλόγους που κατέγραψαν οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας προκύπτουν οι συνεννοήσεις για τη φερόμενη δωροδοκία των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ.


Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:


1ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Λογίστρια: Και θα πάει αρχείο η υπόθεση. 
Επιχειρηματίας: Τα χρήματα; 
Λογίστρια: Θα μου τα δώσεις θα τα δώσω εγώ. 
Επιχειρηματίας: Ναι. 
Λογίστρια: Μέσω του ανθρώπου που μεσολαβεί. 
Επιχειρηματίας: Δεν τα έχω. Τα έχω στο αμάξι. 
Λογίστρια: Φέρε μου εδώ. 
Επιχειρηματίας: Να τα φέρω τώρα; 
Λογίστρια: Φέρτα μου εδώ. Εδώ να τα κλειδώσω.


2ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Λογίστρια: Είναι συνεννοημένοι. Όλοι στο κόλπο. Θα πάνε και παραπάνω. 
Επιχειρηματίας: Παζάρι έκανες; 
Σύζυγος λογίστριας: Έκανε, έκανε. 
Λογίστρια: Έκανα. Κάτω από πενήντα δεν πάνε. Ζητάνε εξήντα γιατί ειναι τέσσερις που εμπλέκονται.


3ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Λογίστρια: ξεκάθαρα μου είπανε το κλίμα είναι μιλημένο κανονικά. Την άλλη φορά όταν ήρθε εδώ ο φίλος μας και του ζήτησα να μας φροντίσει, φαίνεται τα έχουν μιλήσει όλοι μαζί, μας πήγε και στην προϊσταμένη, χαρές, να μας κεράσει καφέ και λοιπά. 
Επιχειρηματίας: Μάλιστα.


4ος ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Επιχειρηματίας: Την άλλη φορά μας είχαν πει 60. Δώσαμε τριάντα. Κάναμε παζάρια. 
Σύζυγος Λογίστριας: Ναι. Κάναμε παζάρια.
Λογίστρια: Ένα τριαντάρι δώσαμε. 
Επιχειρηματίας: Τα βολέψαμε τότε 
Λογίστρια: Πάλι θα τα βολέψουμε. 
Λογίστρια: Την πρώτη φορά μου μου ήρθε εδώ "Ε τι έγινε" λέει "ένα διαμέρισμα θα δώσει", έτσι σε αυτό το στιλ. Είδαν διαμερίσματα, σου λεει τα διαμερίσματα λες κι είναι στραγάλια. 
Λογίστρια: Αυτοί ζητάγανε εξήντα, εγώ είπα ότι είναι πάρα πολλά, ο άνθρωπος ναι έχει κάνει περιουσία αλλά τι να τα κανείς τα ακίνητα τώρα; 
Επιχειρηματίας: Να του δώσουμε ένα διαμέρισμα να μας δώσει τα ρέστα".

Τελευταία τροποποίηση στις 22:21 - 13 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.