ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΣτΕ άνοιξε το δρόμο γις τουριστικές επενδύσεις στην Κασσιόπη της Κέρκυρας

20:10 - 16 Νοε 2014 | Οικονομία
Το ΣτΕ άνοιξε το δρόμο γις τουριστικές επενδύσεις στην Κασσιόπη της Κέρκυρας
Άνοιξε ο δρόμος για την επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας για τουριστικές υποδομές, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ να απορρίψει ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς έξι κατοίκων της ευρύτερη περιοχής που είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος.

Πιο αναλυτικά, στην περιοχή σχεδιάζεται να δημιουργηθούν παραθεριστικοί και τουριστικοί χώροι, να ανεγερθούν ξενοδοχεία, παραθεριστικές κατοικίες, να κατασκευαστούν μαρίνες, αγκυροβόλια, καταφύγια τουριστικών σκαφών, ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις γκολφ. γήπεδα, γυμναστήρια, εμπορικά καταστήματα, κέντρα αναζωογόνησης (spa), χώροι συνάθροισης κοινού (κινηματογράφοι, θέατρα, κ.λπ.), ακίνητα μικτών χρήσεων, κ.ά.

Πρόκειται για μια περιοχή 447 στρεμμάτων (σε τμήμα της έκτασης, 7,2 περίπου στρεμμάτων υπάρχει ναυτικό οχυρό), η οποία βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, εκτός ορίων οικισμού και εκτός γενικού πολεοδομικού σχεδίου.

Οι ανώτατοί δικαστές (απόφαση 3874/14) αποφάνθηκαν πως το προεδρικό διάταγμα (21.11.13) που εκδόθηκε για την έγκριση του ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης και η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της περιοχής Ερημίτης που η οποία έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν προσκρούουν στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Έκριναν επίσης πως η περιοχή δεν έχει υπαχθεί στο δίκτυο προστασίας NATURA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.