ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς αξιοποίηση ακινήτου 915 στρεμμάτων στη Χαλκιδική το ΤΑΙΠΕΔ

17:37 - 18 Νοε 2014 | Οικονομία
Προς αξιοποίηση ακινήτου 915 στρεμμάτων στη Χαλκιδική το ΤΑΙΠΕΔ
Ξεκινά τη διαδικασία αξιοποίησης ακινήτου στην Χαλκιδική το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε προ εβδομάδων στη Βουλή έπειτα από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη- Αικατερινάρη και Γιάννη Πανούση.

Το ακίνητο αυτό παραχωρήθηκε από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας είναι έκτασης περίπου 915 στρεμμάτων και βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα» εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας, στην περιοχή Σάνη.

Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «η συγκεκριμένη έκταση προς αξιοποίηση έχει επιλεγεί από εξειδικευμένο διεθνή σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ως κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ. Η ανάπτυξη και λειτουργία γηπέδου golf στην περιοχή της Χαλκιδικής εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και επομένως θα δημιουργήσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία». Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου, η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε μια φάση.

Να σημειωθεί ότι φορείς της περιοχής έχουν θέσει θέμα για το κατά πόσο μπορούν να συνυπάρξουν ένα γηπέδο γκολφ με τις αγροτικές φυλακές και το αν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία του σωφρονιστικού ιδρύματος. Ωστόσο, το ΤΑΙΠΕΔ είχε υποστηρίξει πως «η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι οι δύο αυτές χρήσεις μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.