ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης σε Nomura και BofA/M.L.: "Οι τράπεζες θα πουληθούν σε τιμές μεγαλύτερες των warrants"

00:01 - 26 Νοε 2014 | Οικονομία
Σταθάκης σε Nomura και BofA/M.L.: "Οι τράπεζες θα πουληθούν σε τιμές μεγαλύτερες των warrants"
Για κωλοτούμπα ολκής μιλούν οι Έλληνες διαχειριστές που συμμετείχαν από τη Δευτέρα στις επαφές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκη με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

 

 

Οι επαφές που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη αποτύπωσαν το ενδιαφέρον των ξένων διαχειριστών για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνει κυβέρνηση, θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα.

 

Πηγές του «R» από το Λονδίνο αναφέρουν ότι όσο κι αν ήθελε ο κ. Σταθάκης να φανεί «αντιμνημονιακός», δεν του «έβγαινε» με τίποτα. Οι επαγγελματίες διαχειριστές δεν έμειναν σε καμία περίπτωση με την εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα αυξήσει φόρους στην Ελλάδα, ή ότι δεν θα επανιδιωτικοποιήσει τις τράπεζες. To αντίθετο μάλιστα, ο κ. Σταθάκης φέρεται να είπε ότι θα αυξήσει τους άμεσους φόρους (σ.σ. δηλαδή και των επιχειρήσεων) και πως θα ιδιωτικοποιηθούν και πάλι οι τράπεζες με προφανή οφέλη όμως, για το Δημόσιο (π.χ. σε τιμή μεγαλύτερη από την τιμή διαπραγμάτευσης των warrants).

 

Εκείνο που τους ανησύχησε  ήταν η επανάπαυσή του στις διεθνείς συμφωνίες της παρούσας κυβέρνησης. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.  Ο κ. Σταθάκης βρίσκεται κλεισμένος στα βαριά κτίρια του city του Λονδίνου από την περασμένη Δευτέρα. Εκεί λοιπόν, όλη μέρα, συνάντησε τα στελέχη της Nomura, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της στοιχημάτιζε ότι οι πιθανότητες για εκλογές στη χώρα αγγίζουν το 70%.

 

Από το πρωί λοιπόν της Δευτέρας μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Σταθάκης δεν αντιμετώπισε μόνο τους αναλυτές του Ιαπωνικού οίκου, αλλά και τους πελάτες του σε one to one συναντήσεις. Την επόμενη μέρα, δηλαδή χθες ήταν η σειρά της Βank of America/Merrill Lynch. Στη BofA/Merrill Lynch o κ. Σταθάκης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια τα στελέχη του αμερικανικού branch στο Λονδίνο ανέλαβαν να τον «γυρίσουν» σε πελάτες τους στο Λονδίνο. Για σήμερα ο κ. Σταθάκης είναι προγραμματισμένο να δει αναλυτές, διαχειριστές και πελάτες της Kepler (πρώην Credit Agricole).  

 

Στ.Χαρίτος

[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.