ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: Εξάμηνη παράταση μνημονίου στην Ελλάδα θέλουν ΔΝΤ - Γερμανία

13:01 - 27 Νοε 2014 | Οικονομία
Η τρόικα επιθυμεί την επέκταση του προγράμματος για τους επόμενους έξι μήνες, μετά την κατάρρευση των μαραθώνιων συνομιλιών στο Παρίσι, σχολιάζει σε σημερινό δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως η επέκταση του μνημονίου είναι ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο, καθώς οι δύο πλευρές δεν ήλθαν σε συμφωνία μετά τις διήμερες διαπραγματεύσεις για την πορεία του χρηματοδοτικού προγράμματος στο Παρίσι.

Η τρόικα - Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - κλίνει προς μία εξάμηνη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο ένας αξιωματούχος. Το ΔΝΤ και η Γερμανία στηρίζουν την άποψη αυτή, δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Για να λάβει την παράταση του προγράμματος, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τη ζητήσει επίσημα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο πρώτος αξιωματούχος, καθώς αυτό θα δώσει επαρκή χρόνο στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης για την έγκριση της παράτασης πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και στην περίπτωση της αίτησης, που τώρα φαίνεται απίθανη, για μία νέα προληπτική πιστωτική γραμμή, εφόσον οι πιστωτές της Ελλάδας ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έγκαιρα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Μία άλλη επιλογή, εάν δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, είναι να δοθεί στην Ελλάδα μία «τεχνική» παράταση του προγράμματός της για έναν μήνα και να λάβει τον Φεβρουάριο την προληπτική πιστωτική γραμμή, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.