ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υποχώρηση θα εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, σύμφωνα με το Bloomberg

10:59 - 01 Δεκ 2014 | Οικονομία
Σε υποχώρηση θα εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, σύμφωνα με το Bloomberg
Για υποχώρηση στην οποία θα εξαναγκαστεί η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρει ότι προκειμένου να περάσει η Ελλάδα στην πιστωτική γραμμή θα πρέπει καταρχήν να ολοκληρώσει επιτυχώς την τελευταία αναθεώρηση και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις που θα γεφυρώνουν το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτήν και τους δανειστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση κοινοτικού αξιωματούχου στο πρακτορείο, η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος ενδέχεται να πάει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, κάτι που έχει ζητήσει ήδη η Ελλάδα.

«Κάθε μέρα πλησιάζουμε προς το τέλος του προγράμματος, έχουμε μικρά περιθώρια. Κάθε μέρα λαμβάνω μηνύματα από την Ελλάδα, κάποια θετικά και κάποια αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Βερολίνο.

Επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, το Bloomberg εξηγεί ότι μέχρι πρότινος ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να πετύχει μια καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και την απεμπλοκή του Ταμείου, ωστόσο, οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν την Ελλάδα να δεχτεί την πιστωτική γραμμή στήριξης , μια εξέλιξη που εάν υλοποιηθεί θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή του ΔΝΤ, όπου είναι απαραίτητο.

«Όλες οι παράμετροι της πρότασης σχετικά με την συμμετοχή του Ταμείου παραμένουν ανοιχτές προς διαπραγμάτευση. Το Eurogroup μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια των 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ, όπως αναφέρει ένας από τους αξιωματούχους», τονίζεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι «μπορεί να δοθούν κάποια χρήματα από το ΔΝΤ στο πλαίσιο της προληπτικής γραμμής, με την προϋπόθεση όμως να μην δαπανήσει η Ελλάδα όλα τα κεφάλαια του ΤΧΣ μονομιάς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.