ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίφτινγκ στη ρύθμιση για τις 12 με 24 δόσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση

19:45 - 06 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ελκυστικότερη για τους οφειλέτες ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση τη ρύθμιση των 12-24 δόσεων για τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με Τα Νέα Σαββατοκύριακο, το σχέδιο το οποίο εκπονείται στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μείωση του επιτοκίου από το 8,76% σήμερα στο 5% -5,5%, απλοποιημένες διαδικασίες ένταξης, όπως συμβαίνει και με τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, και κατάργηση μιας σειράς προϋποθέσεων, μεταξύ των οποίων η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής ή εγγραφής υποθήκης επί ακινήτου, προκειμένου να ρυθμίσει κάποιος φορολογούμενος τις οφειλές του.


Ο φορολογούμενος, για να μπει στη ρύθμιση, δεν θα χρειάζεται να αποδείξει εκ των προτέρων τη βιωσιμότητα του διακανονισμού με μελέτες από ανεξάρτητους εκτιμητές, όπως απαιτεί σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις η πάγια ρύθμιση, αλλά με τρόπο απλό θα μπαίνει στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet, θα βάζει τις οφειλές του στη ρύθμιση και στη συνέχεια βέβαια θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα τη δόση του, για να μην έρθει αντιμέτωπος με το μακρύ χέρι της Εφορίας μέσω κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.


Οι αλλαγές στην πάγια ρύθμιση έρχονται ως απάντηση στις πιέσεις της τρόικας για νέες παρεμβάσεις στη ρύθμιση των εκατό δόσεων. Κυβερνητικές πηγές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πειράξουμε νόμο που ήδη ισχύει» απορρίπτοντας τις σχετικές πιέσεις των τροϊκανών.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.