ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφιση προϋπολογισμού με άρωμα Πρόεδρου..

12:47 - 07 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ψήφιση προϋπολογισμού με άρωμα Πρόεδρου..
Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία, κορυφώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής η πενθήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2015.

Μια ψηφοφορία που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς γίνεται με φόντο την προεδρική εκλογή, γεγονός που δημιούργησε ιδιαίτερες εντάσεις κατά τη συζήτηση στη Βουλή, με τους τόνους να ανεβαίνουν συχνά στα ύψη.

 

Πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο επίσπευσης της προεδρικής εκλογής. Όπως ανέφερε το reporter.gr,  την Πέμπτη η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει τη διαδικασία, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, και να ορίσει την πρώτη ψηφοφορία για τις 12 Ιανουαρίου θεωρώντας μάλιστα δεδομένες τις 180 ψήφους που χρειάζονται στην τρίτη ψηφοφορία, για την εκλογή του Προέδρου.


Την ίδια ώρα, το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, η αποστολή του απαντητικού email στους δανειστές, με την δέσμευση του ΥΠΟΙΚ, για συμπληρωματικό προϋπολογισμό, σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομικό κενό, δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα διεξαχθεί  η ψηφοφορία, προκαλώντας εύλογο ενδιαφέρον τόσο για την  «αντιπαράθεση» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, όσο και για το τελικό αποτέλεσμα της καταμέτρησης με δεδομένο ότι το Μαξίμου προσδοκά να λάβει περισσότερες ψήφους από τους 155 βουλευτές που ήδη διαθέτει.


Την Δευτέρα ο Γκίκας Χαρδούβελης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup, και αναμένεται να ζητήσει μια τεχνική παράταση ολίγων εβδομάδων του υπάρχοντος προγράμματος.

Αν οι δύο πλευρές φτάσουν σε μία πρώτη συμφωνία η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα, προκειμένου σε έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup στις 15 του μηνός να επικυρωθεί η αξιολόγηση.


Εφόσον υπάρξει συμφωνία, η Βουλή θα νομοθετήσει πιθανότατα πριν από τα Χριστούγεννα, σε μία ακόμη κρίσιμη ψηφοφορία αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης θα κληθούν να εγκρίνουν, εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και νέες αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις που θα αποκλείουν πολλούς οφειλέτες.


Το απόγευμα θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή τα συνδικάτα. Στις 5 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργάνωσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στις 17:30 στην Ομόνοια.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:17 - 07 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.