ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 825.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

19:01 - 15 Δεκ 2014 | Οικονομία
Πάνω από 825.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης
Σχεδόν τις 825.000, έφτασαν οι αιτήσεις, για το επίδομα θέρμανσης με τις 756.000 να έχουν ήδη γίνει δεκτές, κάτι που σημαίνει ότι οι αιτούντες δικαιούνται να εισπράξουν –εφόσον δεν έχουν ήδη εισπράξει από τις 26 Νοεμβρίου που έγινε η πρώτη καταβολή- είτε την προκαταβολή του 25% του επιδόματος είτε και ολόκληρο το επίδομα εφόσον φυσικά προκύπτει από το σύστημα Ηφαιστος ότι έχει γίνει η αγορά.

Η δεύτερη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, προγραμματίζεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το ποσό που θα καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το ποσό που δόθηκε στους δικαιούχους κατά την πρώτη πληρωμή.


Αυτή τη φορά θα πληρωθούν:

  • Όσοι έκαναν αίτηση για προκαταβολή την οποία και δεν έχουν εισπράξει ακόμη
  • Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης πράγμα που σημαίνει ότι θα εισπράξουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος (σ.σ εννοείται ότι για όσους έχει ήδη εισπραχθεί η προκαταβολή, θα γίνει συμψηφισμός).

Με δεδομένη την υποχώρηση της τιμής λιανικής ακόμη και στα επίπεδα των 90 λεπτών, το τελικό κόστος για τους καταναλωτές μετά την αφαίρεση και του επιδόματος, υποχωρεί στα επίπεδα των 55 λεπτών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.