ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μάχη" 20 εταιρειών για τα "χρυσά" κυλικεία του Γεννηματά

01:00 - 13 Ιαν 2015 | Οικονομία
"Μάχη" 20 εταιρειών για τα "χρυσά" κυλικεία του Γεννηματά
Μεγάλο ιδιωτικό-επιχειρηματικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει ο διαγωνισμός που διεξάγει η διοίκηση του κρατικού νοσοκομείου Γεννηματά για την εκμίσθωση των 2 κυλικείων του, ο οποίος λήγει την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την σχετική προκήρυξη την έχουν ήδη πάρει 20 εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο της τροφοδοσίας αλλά και της εστίασης.

Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου, αποφάσισε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των κυλικείων-εστιατορίων που διαθέτει προκειμένου να αποκομίσει έσοδα. Κάτι που επί του παρόντος δεν ισχύει, καθώς τα συγκεκριμένα κυλικεία υπάγονται στο παλαιό καθεστώς όπου οι άδειες ανήκουν στους ανάπηρους πολέμους. Καθεστώς που η διοίκηση του νοσοκομείου άλλαξε πριν από τα τέλη του 2014, απεγκλωβίζοντας έτσι αυτά με την προοπτική να γίνει διαγωνισμός και να τα πάρει όποιος πλειοδοτήσει (δώσει δηλαδή μεγαλύτερο ενοίκιο) οπότε και θα τα εκμισθώσει.

 
Πρόκειται για δύο κυλικεία, εκ των οποίων το ένα είναι 70 τ.μ. και το άλλο 120 τμ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μιλάμε για δύο χρυσωρυχεία, τα οποία εμφανίζουν συνολικό τζίρο περί τα 3 εκατ. ευρώ. Ποσό που κάποιοι λένε ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς οι περισσότερες πωλήσεις προϊόντων δεν συνοδεύονται και από τις πατροπαράδοτες αποδείξεις. 
 
Πηγές από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, μας τόνισαν ότι η βάση εκκίνησης της μίσθωσης για κάθε ένα κυλικείο είναι 5.000 ευρώ, έσοδο που θα καταλήγει στα ταμεία του νοσοκομείου. Όσον αφορά την χρονική διάρκεια της μίσθωσης θα είναι 10 έτη με προοπτική για άλλα δύο, όπως ακριβώς ισχύει και στις εμπορικές μισθώσεις. Η αναδιαμόρφωση των χώρων και πιθανόν μερική επέκτασή τους με νέα τραπεζοκαθίσματα, σύμφωνα με ίδιες πηγές, θα επιβαρύνει τον επενδυτή, ενώ το νοσοκομείο θα αναλάβει τη διαδικασία έκδοσης της απαιτούμενης άδειας. 
 
Εξίσου σημαντικό είναι ότι η διοίκηση του νοσοκομείου σκοπεύει να θέσει συγκεκριμένη λίστα 20 προϊόντων με καθορισμένη τιμή στον νέο ιδιοκτήτη των κυλικείων, έτσι ώστε να πατάξει τα όποια ζητήματα αισχροκέρδειας σε βασικά είδη, όπως το  νερό και τα σφολιατοειδή.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλα μεγάλα κρατικά θεραπευτήρια της χώρας θα προχωρήσουν σε αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των κυλικείων τους παραχωρώντας αυτά σε ιδιώτες επενδυτές, καθώς έτσι θα μπορέσουν να αυξήσουν και τα έσοδά τους. Ενα εξ αυτών ακούγεται ότι θα είναι και η δημόσια κλινική στη Πρέβεζα.  

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 18:39 - 12 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.