ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

WSJ: 50 δισ. ευρώ τον μήνα ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η ΕΚΤ

16:55 - 21 Ιαν 2015 | Οικονομία
Αγορές κρατικών ομολόγων 50 δισ. ευρώ το μήνα προβλέπει πρόταση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (quantative easing), αναφέρουν πηγές της Wall Street Journal με γνώση του τι ειπώθηκε στη σημερινή σύσκεψη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σύσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη για να καταλήξει σε μια πρόταση για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποφασίστηκε το πρόγραμμα να έχει διάρκεια ένα χρόνο.

 

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

 

Σημειώνεται πως την Πέμπτη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, με τους αναλυτές να περιμένουν πως ο Μάριο Ντράγκι θα ανακοινώσει την έναρξη προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με εκθέσεις διεθνών οίκων το πρόγραμμα θα έχει μέγεθος περίπου 500 δισ. ευρώ.

 

Την Παρασκευή το γερμανικό περιοδικό Spiegel μετέδωσε πως η ΕΚΤ θα αναθέσεις στις εθνικές κεντρικές τράπεζες να αγοράσουν τα ομόλογα των χωρών τους, με ανώτατο όριο το 20% με 25% του ποσού που κυκλοφορεί στην δευτερογενή αγορά. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο Μάριο Ντράγκι έχει υποκύψει στις πιέσεις της Γερμανίας να μην υπάρξει αμοιβαιοποίηση του κινδύνου από τις αγορές κρατικών ομολόγων και το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει θα προβλέπει την εγγραφή ενδεχόμενων ζημιών στα βιβλία των εθνικών κεντρικών τραπεζών.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.