ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Βαμβακίδης στο “R” : Τι περιμένουν οι αγορές από την νέα κυβέρνηση

22:17 - 25 Ιαν 2015 | Οικονομία
Α. Βαμβακίδης στο “R” : Τι περιμένουν οι αγορές από την νέα κυβέρνηση
Δεν είναι μόνο τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που έχουν κάνει focus πάνω στις Ελληνικές εκλογές, αλλά και οι επενδυτικοί οίκοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις εκ του σύνεγγυς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές ικανοποιεί και καθησυχάζει τους ξένους επενδυτές. 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο επικεφαλής για την Ευρώπη στο Τμήμα Στρατηγικής Συναλλάγματος της Bank of America-Merrill Lynch κ. Αθανάσιος Βαμβακίδης δηλώνει στο «reporter.gr πως αυτό που περιμένουν τώρα οι αγορές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει έτσι κι αλλιώς στην δημιουργία ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος προκειμένου να στείλει ένα μήνυμα συναίνεσης , μπροστά στα κρίσιμα ζητήματα που έχει να διαπραγματευτεί η χώρα. 

 

Επιπροσθέτως σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνοκράτη οι επενδυτές δεν θέλουν ακραίες κινήσεις από την νέα κυβέρνηση και σίγουρα προσβλέπουν σε μια καλή διάθεση ως προς την διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, ειδικά τώρα όπου η ΕΚΤ έχει πια εντάξει τα Ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του ευρώ, έστω και υπό προϋποθέσεις.
Ο κ. Α. Βαμβακίδης επίσης προσθέτει πως οι επενδυτές θα αναμένουν τις πρώτες κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης δίνοντάς της πίστωση χρόνου σε πρώτη φάση έως τον Φεβρουάριο, όπου τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και προκειμένου να καταλήξουν στην στάση που θα τηρήσουν έναντι της εγχώριας αγοράς.

 

Αναφορικά με την θετική εικόνας του Χρηματιστηρίου κατά τις προηγούμενες ημέρες ο Α. Βαμβακίδης την αποδίδει στην αίσθηση των ξένων fund managers πως η Ελλάδα θα επιλέξει μια συναινετική διαδικασία όπως, τουλάχιστον προκύπτει από την ως τώρα ρητορική του πρώτου κόμματος.

 

Α.Τάντουλος 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.