ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FT: Σε κρίση οι ελληνικές τράπεζες τρεις μήνες μετά τα stress test

16:19 - 29 Ιαν 2015 | Οικονομία
FT: Σε κρίση οι ελληνικές τράπεζες τρεις μήνες μετά τα stress test
Σχεδόν τρεις μήνες αφού τα stress test έβγαλαν «καθαρές» τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, αυτά τα ίδια πιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται σε κρίση, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν λίγους μήνες οι equity investors συσσωρεύονταν στην Ελλάδα, βάζοντας «πλάτη» στις ΑΜΚ των τραπεζών. Τώρα πολλά από αυτά τα κεφάλαια έχουν φύγει.

 

Οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με δεύτερο πλήγμα. Εάν οι εντάσεις επιμείνουν και η οικονομία επιδεινωθεί περισσότερο όπως φαίνεται πιθανό, τα NPLs θα αρχίσουν να αυξάνονται πιο πολύ. Ένα περαιτέρω ρίσκο μπορεί να προκύψει από την σκληρή γραμμή της νέας κυβέρνησης για το δημόσιο χρέος.

 

ft

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει καλά ότι χωρίς ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα η χώρα είναι καταδικασμένη. Αλλά με τον τωρινό ρυθμό φυγής καταθέσεων και συσσώρευσης bad debt,, ίσως έχουν μόνο λίγες εβδομάδες για να συνάψουν μια συμφωνία με την τρόικα και να ανακτήσουν μέρος της εμπιστοσύνης των επενδυτών, από την οποία οι αγορές ήταν τόσο γεμάτες πριν από λίγους μήνες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.